Basam Booksin kanssa kirjan muokkaus menossa!

Kirja tulee uunista ulos loppuvuodesta 2019 tai vuoden 2020 alussa.

Hyvinvointi?

Olen sitä mieltä, että jatkuva väsymys, kivut ja säryt eri puolilla kehoa, paha olo, liikkeellelähtövaikeudet tai jäykkä keho eivät kuulu normaaliin arkeen. Tai niiden ei pitäisi kuulua.

Kokemuksen kautta olen huomannut, että jokainen reagoi yksilöllisesti stressiin ja sairausten puhkeamiseen. Se, mikä sopii yhdelle, ei sovi välttämättä toiselle. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus löytää oma reseptinsä terveyteen.

Lääkärikunnalla ja niin sanotuilla kovilla lääkkeillä on paikkansa. Mutta, olen myös sitä mieltä, että se ei yksinään riitä. Tarvitaan kokonaisvaltaista näkemystä. Jos syöt hyvin, mutta teet istumatyötä, kuljet työmatkat autolla ja illat istut Kauniiden ja Rohkeiden äärellä, melko varmasti nähdään vastaanotollani. Vaikeroit selkä-, niska- ja lonkkakipujen keskellä eikä vatsakaan tunnu toimivan.

Tai jos olet superihminen, treenaat, siivoat ja kuskaat muita harrastuksiin 24 tuntia vuorokaudessa, taas nähdään. Epämääräisiä oireita ja kolotuksia, unettomuutta. Monet kokevat psyykkisiä oireita, ahdistusta ja selittämättömiä pelkotiloja.

Lukuisissa tutkimustuloksissa on todettu suomalaisten ylipaino- ja verenpaineongelmat. Aikuisiän diabetes, allergiat, astma, erilaiset pitkäaikaissairaudet ja maha-suolikanavan häiriöt ovat yleistyneet selkeästi. Samaan aikaan työelämän vaatimukset ovat kohonneet yli-inhimillisiksi. Yhdistelmä on kestämätön.

 

MIKSI KOKONAISVALTAISUUS?

Koska ihminen ON kokonaisuus. Tässä kohtaa lähtevät sukset ristiin yleislääketieteen kanssa. Olen huomannut, ettei kipu parane, jos tuijotetaan vain olkapäätä. Tai mitataan selän taivutuksia. Ja otetaan kipulääkettä. Etenkin jos kyse on jo kroonistuneista kivuista.

Oireisiin on löydettävä syy ja purettava pala palalta vuosien varrella muodostunutta vyyhtiä. Työssäni fysioterapeuttina huomasin, että pelkkä mekaaninen polveen/olkapäähän/selkään kohdistunut hoito ei riitä. Oireet aaltoilivat, oli hyviä ja huonoja aikoja, mutta ne eivät tahtoneet parantua kunnolla.

Etkö parane maailmalta pursuavasta tietomäärästä huolimatta? Tietomäärä on niin valtava, että arjen juoksun keskellä siitä on erittäin vaikeata poimia oleelliset palikat. Tarkoitukseni on auttaa paketin purkamisessa, ongelmakohtien ja niiden ratkaisemisen etsimisessä. Minä väitän, että aina on mahdollisuus vaikuttaa. Jos ei voi täysin parantua, elämänlaatu joka tapauksessa paranee ja kivut vähenevät ratkaisevasti.

Vaaditaan jonkin verran tahtoa, oikeanlaiset aseet ja sinnikäs asenne.

Blogin löydät osoitteesta

www.susannaagge.blogspot.fi

- Tervetuloa mukaan!-