Esimerkkejä luennoista

"Ravinnon avulla terveeksi ja mieli virkeäksi"

Jos ihminen olisi patteri, hänen kehonsa ja mielensä toimisivat juuri niin hyvin kuin neste liikkuu patterissa. Jos neste on huonolaatuista, pää on sumussa ja keho kramppaa ja kipuilee. Ravinnosta ei kuitenkaan tarvitse tehdä rakettitiedettä. Yksinkertaiset, pienet asiat tekevät isoja muutoksia elimistössä.

"Opi kuuntelemaan kehoasi: miten sinun kannattaa liikkua, syödä ja toimia"

Lehdet, tv, Facebook ja kuntosalit ovat täynnä neuvoja ja loistavia, kaiken lupaavia ohjeita täydelliselle keholle. Ensinnäkin kaikilla eivät toimi samat ohjeet. Toiseksi, ei ole olemassa täydellistä kehoa, mutta kehoa tulee hoitaa ja kunnioittaa.

"Laihduttajan sudenkuopat"

Painonhallinnassa on vain muutamia yksinkertaisia ohjenuoria. Liian moneen ja liian pieniin yksityiskohtiin tarttumalla, hävität ne seikat, joilla on oikeasti merkitystä. Jokaiselle on tällä hetkellä tiedossa laihduttamisen perustiedot, mutta miksi paino ei putoa, vaikka kuinka käsken? Kun pää ja tavoitteet ovat kirkkaat, alkavat asiat sujua kevyesti.

"Vahvan immuunipuolustuksen rakentaminen"

Hyvä vastustuskyky on kokonaisuus. Siitä on pidettävä huolta eri elämäntilanteissa eri tavoin. Vaikka sana immuunipuolustus on tieteellinen, yksinkertaisilla, eri osa-alueisiin vaikuttavilla teoilla, se tulee maalaisjärjellä hallittavaksi.

"Liikunta kehon tervehdyttäjänä: huuhtele happamuus ja jäykkyydet vartalosta oikeanlaisella toiminnalla"

Mihin kaikkeen se liikunta vaikuttaakaan ja kuinka syvällä elimistöä? Ihan se kuuluisa taukojumppakin tekee paljon!

"Eläkeläisenä ja elämänsä kunnossa"

Eikö nyt jo voisi lakata urheilemisesta stressaamisen ja unohtaa tavoitteet elämässä? Ei voi! Iän myötä se vasta tärkeäksi tuleekin. Ja miten moneen osa-alueeseen voitkaan vaikuttaa yksinkertaisilla, selkeillä teoilla.

"Vinkkejä istumistyöhön: miten vältän tuki- ja liikuntaelinvaivat"

Koitan saada ihmisiä hereille jatkuvan istumisen aiheuttamista ongelmista. Yhdessä pohditaan miten ja koska omaa työtä voisi tehdä eri tavoin. On hyvä pohtia myös sitä, mitä voisi tehdä työajan ulkopuolella ja mitkä ovat omat resurssit siihen.

"Miten tehdä "joogaretriitti" ja hyvä olo arjen keskellä"

En suosittele pakoa vuorille, vaikka itse olen ajoittain sinne ollut vakaasti lähdössä lapsiperheen rumban keskellä. Mutta fakta on, että aivot tarvitsevat pieniä taukoja. Muuten takakireys ja hampaiden kiristely jäävät pysyväksi olotilaksi. Et tarvitse lentolippuja Tiibetiin, riittää kun lohkaiset noin 10 minuuttia päivästä ja pidät pään kirkkaana pienillä konsteilla.

Huumoria mukaan ja takapuoli nousee puolet kevyemmin penkistä!