Taiji

Taijin kautta olen oppinut näkemään eri osa-alueet, jotka vaikuttavat terveyteemme. Kokemus rauhoittumisesta, hengityksen syventämisestä ja nivelten pehmeästä hoitamisesta ovat auttaneet merkittävästi omassa kuntoutuksessani. Itselleni Taiji on ollut oikeanlainen keskittymisharjoitus, sillä hengityksen yhdistäminen kovaan fyysiseen harjoitteluun auttaa vetämään vauhdin alas luontevasti.


Taijissa opetellaan vaikuttamaan itse omaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Taijin avulla vahvistetaan ja kehitetään ihmisen omaa luontaista kykyä parantua. Pysähtymällä voit paitsi tuntea miten kehosi voi, myös kuulla mitä kehosi tarvitsee: joskus lääke on punttisaliharjoittelu, joskus päiväunet.

Taiji auttaa stressin hallintaan ja stressin vaikutusten poistamiseen kehosta.

Liikkeen, hengityksen, keskittymisen sekä rangan kiertojen ja alaraajalihasten vahvistamisen kautta palautetaan tasapaino kehoon ja mieleen.

Palvelut

Ota yhteyttä, niin pohditaan sopiva kokonaisuus. Tässä vain muutamia esimerkkejä:

Luentoja kokonaisvaltaisesta terveyden hoitamisesta; meihin vaikuttavat muun muassa ilma, mieli, muut ihmiset, ravinto ja liikunta.

Tai chi- harjoituksia (alkulämmittely, kuvion harjoittelua, loppurentoutus).

Pareittain tai itsenäisesti erilaisia kiinalaisia pehmeitä akupunktiohoitoja (esim. kasvojen, niskan, selän käsittely).

TYKY-päivillä tai chi vahvistaa työyhteisön yhteenkuuluvuutta ja ryhmädynamiikkaa; harjoituksista osa tehdään pareittain ja saadaan yhdessä kokemus sekä hauskasta liikuntahetkestä että pehmeästä rentoudesta.